22 februari 2018

Zaanse Schans

Een gratis bezoek aan de Zaanse Schans is zeker de moeite waard. De Zaanse Schans is een woon-werkgebied waarin de 18e en 19e eeuw herleven. Het is ongeveer 40 minuten rijden vanaf B&B Camping Oudesluis. 

Zaanse Schans (40 km)

Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of kijk even bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens (entree niet gratis) mag u ook zeker niet missen. Het is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam. Vraag José naar de mogelijkheden voor gratis parkeren en/of reis per trein! 

Lees meer....
De Zaanse Schans biedt een kijkje in de belangrijkste bloeiperiode van de Zaanstreek: de 18e en 19e eeuw. In de Zaanstreek, het oudste industriegebied van West-Europa, waren ooit tegelijkertijd zo’n zeshonderd windmolens actief. Dit was een direct gevolg van de handel in de Hollandse Gouden Eeuw (17e eeuw). Dankzij creatieve Zaanse ondernemers rolden talrijke producten uit de industriemolens.