19 februari 2018

Julianadorp

Naar het strand

Julianadorp aan Zee ligt ten zuiden van Den Helder.  De ligging van het dorp direct aan het strand maakt het zeer geliefd bij vakantiegangers. Het strand van Julianadorp

Het is vanaf B&B Camping Oudesluis maar 15 kilometer naar het prachtige stand van Julianadorp. Hier vind je rust, ruimte, brede stranden en een prachtige natuur. Er zijn verschillende strandpaviljoenen. Bij paal 6 is een paviljoen dat het gehele jaar is geopend. Parkeren is bovendien net zoals in Groote Keeten gratis!

Genoeg te beleven in de omgeving van Julianadorp.

Het voorjaar geeft het verblijf extra kleur met de prachtig bloeiende bloembollenvelden. Bij de strandopgang van Julianadorp liggen twee imposante bunkers uit de tweede wereldoorlog. Deze bunkers waren onderdeel van Seeziel Batterij Zanddijk. Het was een complex dat meerdere bunkers bevatte. Hoewel de batterij nooit volledig is voltooid, is een bezoek zeker de moeite waard. Als je daarna iets verder richting het noorden rijdt dan kom je bij Fort Kijkduin. Het fort is gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon.