19 februari 2018

Medemblik

Medemblik

Historisch medemblik

Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. De stad heeft met het Regatta Center een watersportcentrum met internationale allure. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf B&B Camping Oudesluis.

In het centrum vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Zittend op een van de terrasjes kun je al die drukte op het water vanachter een lekker drankje bekijken.  

Historisch en modern
In het centrum vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Zittend op een van de terrasjes kun je al die drukte op het water van achter een lekker drankje bekijken.

Musea en kasteel
De stad kent vele musea; op een prominente plek staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. 

De rustzoeker stapt met de VVV fietsroute in de hand op de fiets en maakt een tocht over dijkjes, door oude lintdorpen en langs stolpboerderijen. Vanaf de rug van de dijk kijk je uit over het eindeloze IJsselmeer

Stoomtrein

De boot verbindt Enkhuizen met Medemblik (vice versa), de stoomtram Hoorn en Medemblik (vice versa). In Medemblik geven tram en boot aansluiting op elkaar. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is het geregistreerde museum, dat de geschiedenis van de stoomtram in Nederland bewaart op basis van een collectie met bijbehorende kennis, die daartoe op museale wijze wordt verzameld, beheerd, behouden en gepresenteerd.