29 januari 2018

Musea

Fort Kijkduin is slechts 20 minuten rijden van B&B Camping Oudesluis. Het fort is gesticht door Napoleon. Een prachtig weids uitzicht over zee en duinen en daardoor een goed verdedigingspunt. Het fort is grotendeels origineel met in de catacomben een indrukwekkend aquarium. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee met op de voorgrond de zandplaat “De Razende Bol”

Zuiderzeemuseum Het Zuiderzeemuseum heeft een buiten- en binnenmuseum. In het buitendeel is een dorpje gesticht, bestaande uit oude pandjes van het Zuiderzeegebied. In het binnendeel is de VOC-tijd prachtig weergegeven. Absoluut de moeite waard.

Broekerveiling Het oorspronkelijke veilinggebouw waar tuinders op boten hun groenten naar binnen voeren is nog helemaal intact en goed te bezichtigen. Op sommige momenten is het gebouw in gebruik en mag u meebieden op partijen fruit en groenten. Een aanrader.

Vikingenhuis Een heerlijk leer-en-doe museum. In een boerderij is een Vikingdorp herschapen. De kinderen mogen zich als Viking verkleden en in een huis uit die tijd spelen. Ook een replica van de grote zilverschat is te bezichtigen, evenals enkele echte vondsten.

Op de camping hebben we veel meer info over de verschillende musea!