23 februari 2018

Wadlopen

Wadlopen vanuit De Helder
Het prachtige Wad vanuit Den Helder

Waddenexcursies vanuit Den Helder en Den Oever

Vanuit het Noord-Hollandse deel van de Waddenzee kan je ook wadlopen. Start je wandeltocht vanuit Den Oever. Daarnaast kan je ook vanuit Den Helder en Texel het Wad op.  Kortom, wadlopen is een prachtige manier om de natuur en de weidsheid van de Waddenzee intens te beleven.

De Groot Recreatie organiseert diverse wad loop tochten vanuit Noord-Holland. Onder begeleiding van een gids ervaar je hoe uniek dit prachtige stuk natuur is. Het is een unieke beleving, waarbij je letterlijk met je voeten op het Wad staat. Vergeet je fototoestel en verrekijker niet. De kans is namelijk groot dat je zeehonden kan zien. Een onvergetelijke vaartocht over de Waddenzee is bovendien inbegrepen.

Vanuit Den Helder kan ook een prachtige wandeling over het Wad maken. De Waddenvereniging houdt vanuit Natuurinformatiecentrum Balgzand laagwaterexcursies. De tocht is voor kinderen net als volwassenen goed te doen. Informatie op B&B Camping Oudesluis of bij de Waddenvereniging, Jaap Booij(0223-63 53 40). De excursies starten bij Dijkmagazijn ‘t Kuitje op industrieterrein Oostoever bij Den Helder.

Tip: neem een paar oude (hoge) schoenen en een korte broek mee