26 februari 2023

Tenten voor Turkije

Update 25 maart 2023. Inzameling beëindigd!

Inmiddels zijn er veertig gezinstenten naar Turkije gezonden. Hiermee wordt aan zo’n 200 mensen onderdoek geboden. Dat hadden er makkelijk nog een keer of twee zoveel kunnen zijn. Het is hartverwarmend om te merken hoeveel mensen willen helpen.

Op de allereerste plaats onze hele hartelijk dank aan iedereen die Tenten voor Turkije hebben gedoneerd of beschikbaar wilden stellen, ook voor de fijne ontmoetingen die hiermee gepaard gingen.

Gelukkig is de tijdelijke huisvesting in het rampgebied goed op gang gekomen inmiddels. Mensen trekken naar familie elders in het land, verblijven in tentenkampen en ook de plaatsing van tinyhouses, wooncontainers en andere tijdelijke woonvoorzieningen nemen een vlucht.

Alhoewel het onbevredigend voelt om nu te stoppen met onze inzamelingactie, is de in vorige alinea beschreven ontwikkeling de reden om dat wél te doen in goed overleg met Ahmet Çöl van HDV Breda Yeni Camii en Ismail Sen van Islamitische Stichting Nederland – HDV.

De aardbeving in Turkije heeft een enorme impact. Naast alle goed hulpacties willen wij ook graag helpen. Wij zijn in contact gekomen met de moskeeën in Breda en Oosterhout die de hulpactie “Tenten voor Turkije” zijn gestart. Er zijn nu inzamelpunten in Breda, Sassenheim en bij ons in Oudesluis. Wij zorgen dat de tenten bij het inzamelpunt in Breda komen. Vanuit Breda worden de tenten met een vrachtauto naar Turkije gebracht.

Wij zijn dus op zoek naar grote familietenten in goede staat. . Heb je, of weet je iemand die nog een tent op zolder heeft liggen? En wil je een steentje bijdragen voor de Turkse bevolking? Laat het ons weten of kom langs met je tent.

Ruim 30 jaar geleden hebben wij elkaar in Turkije leren kennen. Henno was daar reisleider en José ging op vakantie. We hebben daar rondgereisd in het gebied waar nu de zware aardbevingen zoveel leed en schade hebben aangericht. Nu exploiteren wij een kleine camping in Noord-Holland en hebben nog steeds warme gevoelens met het mooie Turkije met die ontzettend vriendelijke bevolking.

Meer informatie is ook te vinden op facebook en andere sociale media!

Camping Oudesluis

Grote Sloot 489

1757LR Oudesluis

06-47565425 of info@campingoudesluis.nl