Reserveren?

Reserveren?

Nieuws

Je kan nu ook verblijven in onze romantische Pipowagen.\r\n\r\n...
Kamperen maar géén creperen? Reserveer een ingerichte tent.\r\n€45,- per dag....
De Vos in de nacht!\r\n\r\n\r\n...
 \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\nJe kan het beste even bellen\r\n\r\nTot ziens José van ...
Een spectaculaire belevenis voor iedereen! Iedere donderdag in Schagen.\r\n\r\n[capt...
Maandplaats voor slechts €125  in het laagseizoen. Nergens in Nederland kan j...

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Zwembad

Zwembad

Schagen

Schagen

Schagen is een provinciestadje, dat zijn stadsrechten verwierf in de 15e eeuw. Schagen bestond toen al 10 eeuwen. Nu is dit stadje uitgegroeid tot een volwassen plaats met een sterk regionale functie. Het inwonertal ligt momenteel rond 17.000. Het overdekte winkelcentrum Makado trekt veel mensen vanuit de omgeving naar deze stad.

De stad ligt op het oude terpenland dat Graaf Floris V binnen de Westfriese Omringdijk heeft laten aanleggen. Het vroegere leven is nog steeds terug te vinden in Museumboerderij Vreeburg, in de kerk op de Markt en de gevels rondom de Markt.

In de zomermaanden staat Schagen 10 donderdagen in het teken van de Westfriese folklore met kleding en gebruiken en met optochten met historische rijtuigen en traditionele kledij. Gelijktijdig vindt dan de weekmarkt plaats. In de vele horecagelegenheden rond de markt zijn er tal van activiteiten.

 

Ieder jaar in het eerste weekend van augustus het popweekend: het grootste openluchtpopconcert in de wijde omtrek. Dit weekend trekt duizenden belangstellenden naar Schagen. Daarnaast zijn Skager Kuliner, het Jazz- en Bluesweekend, het Smartlappenweekend en de Paasveetentoonstelling grote publiekstrekkers.

Elke zomerse zondagen van 12.00 uur tot 14.00 uur is er een activiteit in de Muziektuin van Schagen, variërend van een beginnend bandje, een harmonieorkest tot een Big band. Een groep Jazz musici die twee uur lang improviseerden, mag niet onvermeld blijven.

Meer informatie over de regio kan je lezen op de site van het VVV

Tijdens de Westfriese markt kan je met een echte roofvogel op de foto.

Sjors durft wel met een Oehoe op de foto!

Sjors durft wel met een Oehoe op de foto!