Reserveren?

Reserveren?

Nieuws

Je kan nu ook verblijven in onze romantische Pipowagen.\r\n\r\n...
Kamperen maar géén creperen? Reserveer een ingerichte tent.\r\n€45,- per dag....
De Vos in de nacht!\r\n\r\n\r\n...
 \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\nJe kan het beste even bellen\r\n\r\nTot ziens José van ...
Een spectaculaire belevenis voor iedereen! Iedere donderdag in Schagen.\r\n\r\n[capt...
Maandplaats voor slechts €125  in het laagseizoen. Nergens in Nederland kan j...

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Zwembad

Zwembad

Naturisten

Naaktrecreatie is toegestaan achter natuurgebied het Zwanenwater tussen paal 14,50 en 16,80. Dit is duidelijk met borden aangegeven.  In de praktijk wordt al ruim voor het strandpaviljoen naaktgerecreëerd.

Route naar het strand (Gratis parkeren)

1: Callantsoog: Strandslag 13, Kiefteglop, loopafstand is 1400 meter.
Hier is een parkeerplaats voor circa 250 auto’s, bij grote drukte wordt ook langs de weg geparkeerd (circa 60 plaatsen)
2: Sint Maartenszee: Strandslag 15, Sint Maartenszee, loopafstand is 2070 meter. Hier is een parkeerplaats voor circa 300 auto’s.
Ga bij strandslag 14, Burg. Breebaartweg het strand op.

Paal 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een lange geschiedenis

Al in het midden van de vijftigerjaren, van de vorige eeuw, werd er door een groepje naturisten op een stukje strand achter het Zwanenwater naaktgerecreëerd. Deze groep werd, door de jaren heen, steeds groter en was goed georganiseerd. Bij naderende politiecontroles werd iedereen direct gewaarschuwd, men trok dan snel even een broekje aan en als de agenten weer weg waren ging het direct weer uit. In september 1970 werden hierover vragen gesteld in de gemeenteraad van Callantsoog. (toen nog een zelfstandige gemeente). De gemeente besloot in overleg met de NFN een proefproces uit te lokken. In augustus 1971 gingen de Amsterdammers Nel Molenkamp en Ton Wilhelm vrijwillig op de bon. Zelfs na hoger beroep vond de rechter dat hier niet in strijd met het  wetboek voor strafrecht (schennis van de openbare eerbaarheid) was gehandeld. Op 27 april 1973 besloot de gemeenteraad van Callantsoog, met vijf stemmen voor en twee tegen, naaktrecreatie toe te staan op een strandgedeelte ten zuiden van Callantsoog.

Hiermee kreeg Callantsoog het eerste officiële naaktstrand van Nederland. Het oorspronkelijke naaktstrandgedeelte van 370 meter, is in de jaren daarna uiteindelijk uitgegroeid tot één van de grootste naaktstranden van Nederland met een lengte van 2300 meter.