Reserveren?

Reserveren?

Nieuws

Je kan nu ook verblijven in onze romantische Pipowagen.\r\n\r\n...
Kamperen maar géén creperen? Reserveer een ingerichte tent.\r\n€45,- per dag....
De Vos in de nacht!\r\n\r\n\r\n...
 \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\nJe kan het beste even bellen\r\n\r\nTot ziens José van ...
Een spectaculaire belevenis voor iedereen! Iedere donderdag in Schagen.\r\n\r\n[capt...
Maandplaats voor slechts €125  in het laagseizoen. Nergens in Nederland kan j...

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Zwembad

Zwembad

Bloeiend Zijpe

Bloemen Bloeiend Zijpe

Vanaf ongeveer half april tot eind mei kan je genieten van de overweldigende bloemen sfeer van Bloeiend Zijpe. Duizenden en nog eens duizenden bloeiende Tulpen en Hyacinten tot aan de horizon. Een ware beleving! Waar ter wereld mag je over het bollenland van de bollenkwekers wandelen en fietsen? Dit mag in Bloeiend Zijpe, gelegen in de Kop van Noord-Holland. De Zijper bollenstreek behoort – samen met de polder Koegras en Anna Paulowna – tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld!

De streek kenmerkt zich door vele verschillende bloembollenteelten: sneeuwklokjes – krokussen – narcissen – hyacinten – irissen – blauwe druifjes – tulpen – lelies – gladiolen etc. Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren echt te midden van de bloeiende bloembollenvelden! Bloeiend Zijpe is puur genieten van alle kleuren en geuren van tulpenvelden en de bloemenvelden met krokussen, narcissen en hyacinten etc.

Een bloembollenroute door Bloeiend Zijpe is een ware kleurentherapie!

Bloeiend Zijpe behoort tot “het Noordelijk Zandgebied”. In het Noordelijk Zandgebied gedijen de bloembollen het beste. Door de Noordzeekust en de ligging van het IJsselmeer, is het in het gebied altijd even koeler dan de rest van Nederland. De wind zorgt voor een klimaat zonder insecten, hierdoor is de virusdruk nihil. De gronden zijn van oud zand welke een optimale capillaire werking hebben. Het zand ligt ongeveer 1 meter boven het zeeniveau, waardoor de bloembollen schoon en optimaal kunnen groeien.

Bloembollen Bloeiend Zijpe