Reserveren?

Reserveren?

Nieuws

Je kan nu ook verblijven in onze romantische Pipowagen.\r\n\r\n...
Kamperen maar géén creperen? Reserveer een ingerichte tent.\r\n€45,- per dag....
De Vos in de nacht!\r\n\r\n\r\n...
 \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\nJe kan het beste even bellen\r\n\r\nTot ziens José van ...
Een spectaculaire belevenis voor iedereen! Iedere donderdag in Schagen.\r\n\r\n[capt...
Maandplaats voor slechts €125  in het laagseizoen. Nergens in Nederland kan j...

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Zwembad

Zwembad

Barsingerhorn

Beschermd dorpsgezicht Barsingerhorn.

Op zeven kilometer vanaf camping Oudeluis ligt het lintdorp Barsingerhorn. Het zou model kunnen staan voor een typisch Hollands dorp, bekend van oude schoolplaten en nieuwe promotiefolders.

Beschermd dorpsgezicht Barsingerhorn

Dit stukje West-Friesland is nooit drastisch herverkaveld en ligt er nog vrijwel hetzelfde bij als honderden jaren geleden. Dat is dan ook de reden waarom dit dorp met zijn directe omgeving in 1994 is aangewezen door de Provincie Noord-Holland als Provinciaal Beschermd Dorpsgezicht. Dit betekend dat het verleden gerestaureerd en beschermd wordt, maar tegelijk als uitgangspunt voor eventuele veranderingen kan dienen. Zo zullen ook volgende generaties kunnen genieten van een onaangetast stukje Holland.

Een mooi voorbeeld is het monumentale pand ‘t Raedthuys. Het

Raadhuis

voormalige “Regthuys” en gemeentehuis van Barsingerhorn. In 1622 kwam het Regthuys van de stad Basringerhorn gereed. Het dorp Barsingerhorn kreeg in 1415 stadsrechten van Graaf Willem VI. De Heeren van Schagen hebben dit later bevestigd. Het Regthuys sprak (dood)vonnis en deed tot 1730 dienst. Later is dit het raadhuis geworden van de gemeente. In de top van de gevel staat nog een afbeelding van Vrouwe Gerechtigheid.

Overal staan koeien, schapen en mooie oude stolpboerderijen. Het is er lekker landelijk en rustig, je ruikt de verschillende geuren van het platteland tussen de sobere houten schuren. De sloten zijn er kaarsrecht, de dijken juist kronkelig. Vanaf die dijken heb je een ruim uitzicht met veel horizon, niet verstoord door kassen of andersoortige bebouwing. Uitnodigende bruggetjes over de Mient (de voorsloot) voeren naar eenvoudige woonhuizen of stoere stolpboerderijen.