Reserveren?

Reserveren?

Nieuws

Je kan nu ook verblijven in onze romantische Pipowagen.\r\n\r\n...
Kamperen maar géén creperen? Reserveer een ingerichte tent.\r\n€45,- per dag....
De Vos in de nacht!\r\n\r\n\r\n...
 \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\nJe kan het beste even bellen\r\n\r\nTot ziens José van ...
Een spectaculaire belevenis voor iedereen! Iedere donderdag in Schagen.\r\n\r\n[capt...
Maandplaats voor slechts €125  in het laagseizoen. Nergens in Nederland kan j...

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Zwembad

Zwembad

Activiteiten

Robbentocht

Tijdens de zomermaanden kan je meevaren met een vissersboot op zoek naar zeehonden. Tijdens de tocht krijg je uitleg over de flora en fauna van de Waddenzee. De tocht vertrekt vanuit Den Oever (15 minuten rijden)

Kanovaren

In de omgeving zijn erg leuke kanoroutes te varen. Een rondje door de Zijper polder start bij de camping. Bij onze aanlegsteiger zijn verschillende gratis kano’s beschikbaar

Excursie Eendenkooi

Onder begeleiding van een medewerker van de stichting Noord Hollands Landschap ga je op ontdekkingstocht in een eeuwenoude eendenkooi.

Vroeger werden eenden er gevangen voor consumptie, nu worden ze er verwend: Eendenkooi ‘t Zand.

In de Eendenkooi ’t Zand werden vier eeuwen geleden al eenden gevangen. Nu gebeurt dat alleen nog als ze moeten worden geringd voor wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig is de Eendenkooi een oorverdovend stille plek waar het de eenden vooral erg naar de zin wordt gemaakt.

Eendenkooi

 

Onder leiding van de kooiker, de beheerder van de eendenkooi van Landschap Noord-Holland, kan je een bezoek brengen aan de vangpijpen, waarin de eenden worden gevangen, en aan de observatiehut. In het kooibos kunt u wandelen tussen sneeuwklokjes en bloeiende narcissen. Kooikerhondje Saar zal proberen de eenden in de vangpijpen te dirigeren om daar letterlijk een graantje mee te pikken.

In het Natuurinformatiecentrum vindt u foto’s en veel extra informatie. Ook kunt u er een kopje koffie of thee drinken.

Eendenkooi ’t Zand is te vinden aan de Korte Bosweg 47a, 1756 CA  ’t Zand. Aanmelden is verplicht en kan bij de informatiewinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762.

Autocross

Op 10 km afstand van de camping komen de liefhebbers van de ouderwetse autocross aan hun trekken. Vanaf mei t/m september worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd. Een voorproefje is te bekijken op de website:

http://www.aconautocross.nl/

 

Alternatief regelement op Camping Oudesluis